Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Netwerk Positieve Gezondheid: bijeenkomst PG in de wijk – geannuleerd!

Het spinnenweb van Positieve GezondheidLet op! Deze bijeenkomst is i.v.m. ziekte geannuleerd!
De omgeving waarin we wonen, werken en leven heeft grote invloed op onze gezondheid. Heb je een fijn dak boven je hoofd? Kun je bij je buren terecht als je hulp nodig hebt? Is er speelgelegenheid en groen? Voel je je veilig? Tijdens de bijeenkomst verkennen we hoe we Positieve Gezondheid kunnen inzetten voor een fijne leefomgeving. De bijeenkomst is voor leden van het Netwerk Positieve Gezondheid Groningen. Niet-leden zijn van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten bij dit netwerk en mee te praten op 28 november!

Positieve Gezondheid

Bij Positieve Gezondheid (PG) staat niet de aandoening of ziekte centraal, maar wat nodig is voor een fijn en betekenisvol leven. Dat hangt niet alleen af van hoe gezond of fit je bent, maar ook van bijvoorbeeld je sociale contacten, je werk, of je mee kunt doen én de omgeving waar je woont. Hoe kunnen we Positieve Gezondheid inzetten voor het verbeteren van de leefomgeving zodat deze bijdraagt aan ons welbevinden?

Op het programma

Tijdens de netwerkbijeenkomst:

  • gaan we in op twee ‘PG-instrumenten’ die zich richten op de leefomgeving: een model van het Louis Bolk Instituut en de toolkit Positieve Gezondheid op de tekentafel van Thomas Steensma;
  • verkennen we de toepassing ervan in de Groningse wijken en dorpen;
  • kijken we met één van deze instrumenten door een ‘ruimtelijke PG-bril’ naar een wijk.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Ellen Bos en Petra Steenbergen van Zorgbelang Groningen in samenwerking met Geeske van der Weerd van BuurtzorgT en Jony Vleeschhouwer van Wij Groningen.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor bestaande én nieuwe leden van het Gronings Netwerk Positieve Gezondheid.* Deelname is gratis!

Meedoen? Word lid van het Gronings Netwerk Positieve Gezondheid!

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst maar ben je nog geen lid van het netwerk? Je bent van harte welkom om in ons netwerk mee te doen en mee te denken. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Mail om je aan te melden voor het netwerk én de bijeenkomst uiterlijk 24 november naar:
– Ellen Bos, e.bos@zorgbelang-groningen.nl
– of Petra Steenbergen, p.steenbergen@zorgbelang-groningen.nl.
Je kunt je ook aanmelden voor het netwerk als je 28 november bent verhinderd!

* Over het Gronings Netwerk Positieve Gezondheid

Het Gronings Netwerk Positieve Gezondheid is zo’n vijf jaar geleden opgericht door Zorgbelang Groningen. Het bestaat uit ruim 100 leden: zorgprofessionals, beleidsmakers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden die in de provincie Groningen wonen en/of werken. Met elkaar delen we kennis en ervaringen en inspireren we elkaar tot het (nog breder) inzetten van Positieve Gezondheid in de Groningse samenleving. Het netwerk organiseert zo’n twee tot drie bijeenkomsten per jaar en ook online weten we elkaar te vinden.

Mensen in een park