Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Eerste leersessie leernetwerk gezonde leefomgeving Groningen (voor inwoners)

Logo PogHet Leernetwerk gezonde leefomgeving Groningen (LeGro) is onderdeel van het Preventie Overleg Groningen (POG) en is een driejarig programma van ZonMw. Samen leren over- en aan de slag met een veilige en gezonde leefomgeving, dat staat centraal in dit programma. Leersessies, webinars en praktijkexperimenten zijn een terugkerend onderdeel van LeGro. Meer weten over LeGro?

Sessie 9 juni: Veilige gezonde leefomgeving

Vaak worden beleidsmatig allerlei plannen uitgewerkt, zonder dat bewoners daar direct bij betrokken zijn. Zonder de kennis- en kunde uit dorpen kom je echter nergens met je plannen. Want juist bewonersorganisaties en inwoners zien wat wel en niet werkt in de praktijk. In deze leersessie zijn we nieuwsgierig naar wat inwoners tegenkomen binnen hun eigen leefomgeving. Waar loop je als inwoner tegenaan als je met gezondheid in de leefomgeving aan de slag wilt gaan? Wat gaat goed in relatie tot bijvoorbeeld een gemeente of samenwerking in je dorp? Mis je als inwoner nog kennis over gezondheidsthema’s of kunnen professionals juist leren uit de praktijk?
De leersessie is van 19.00 tot 21.00 uur in MFC de Noordsuythoeve, Schoolstraat 2 Noordbroek.

Programma

Tijdens deze leersessie maken we ruimte voor prangende vragen van aanwezigen over het inrichten van de eigen gezonde leefomgeving. Dat doen we met een open blik in gesprek met elkaar. Naast dat we deze vragen een plek zullen geven, brengen we ook wat verdieping aan. Waar liggen bijvoorbeeld concrete kansen? En wat heb jij nodig om jouw vraag te beantwoorden? Welke kennis heb jij zelf in huis en waar kan een ander jou helpen? Tot slot zullen wij jouw vraag waar mogelijk koppelen aan het programma van LeGro, zodat we jou ook na de 9de kunnen ondersteunen bij het realiseren van jouw wensen rond een gezondere leefomgeving.

Kom jij naar de leersessie op 9 juni?

Leuk dat je erbij bent. Wij zorgen voor een hapje en een drankje (thuis eten is dus niet nodig).
Wil jij deze leersessie ten volste benutten?  Neem dan iets tastbaars mee naar de bijenkomst dat jouw ‘vraag rond gezondheid’ beeldend maakt.
Toelichting: bedenk een voorbeeld uit jouw dorp/wijk, waar jij iets aan wilt doen. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Ik woon in een saaie straat en ik wil de straat opfleuren voor een beter leefklimaat’ Of: ‘Onze wandelpaden moeten toegankelijker zijn voor rolstoelgebruikers’. Of: ‘Ik heb last van peuken op het schoolplein waar mijn kind naartoe gaat en ik wil daar iets aan doen’. Of: ‘Ik zou graag met een gezonder voedselaanbod in het dorpshuis aan de slag willen’. Maak dan vervolgens van jouw gekozen voorbeeld een foto, knip een krantenartikel uit of neem een quote mee naar de bijeenkomst.

Voor wie en aanmelden

Deze sessie is bij uitstek bedoeld voor inwoners, bewonersinitiatieven, dorpshuisbesturen en dorpsbelangenverenigingen. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom om aan te schuiven 9 juni.
Meld je vóór 6 juni aan via de werkplaats Sociaal Domein, via de volgende link.
Heb je vragen over de wijze van aanmelden of over de inhoud van de leersessie? Neem contact op met Daphne Wiebing (projectleider LeGro): d.wiebing@groningerdorpen.nl.