Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

24 oktober: groepsgesprek beeldbellen in de zorg

Vrouw met zakdoek praat via beeldscherm van de laptop met de dokterSinds de coronapandemie wordt er steeds meer gebruik gemaakt van beeldbellen in de zorg. Mooi dat dit kan, maar het sluit in de praktijk niet altijd aan op wat patiënten, naasten en mantelzorgers nodig hebben of prettig vinden. In het project In contact in de zorg hebben we sinds 2021 met vragenlijsten onderzocht hoe dit beter kan. Op 24 oktober organiseren we een verdiepend groepsgesprek om samen verder te kijken hoe we beeldbellen voor iedereen toegankelijk en werkbaar kunnen maken.

Het groepsgesprek

Onder leiding van twee gespreksleiders van Zorgbelang Groningen gaan we ongeveer twee uur in gesprek over vragen als:

  • Weet je of je kunt beeldbellen met je zorgverlener?
  • Ben je geïnformeerd over hoe dit in zijn werk gaat, welke middelen hiervoor nodig zijn en aan wie je eventueel hulp kunt vragen?
  • Wat zijn redenen om juist wel of niet te beeldbellen? In welke situaties wel en wanneer niet?
  • Twijfel je of je als mantelzorger bij het gesprek aanwezig mag zijn?

Het gesprek wordt anoniem verwerkt, je naam en persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen.

Voor wie?

Voor dit groepsgesprek zijn we op zoek naar mensen die openstaan voor beeldbellen in de zorg. Patiënten, cliënten, maar óók naasten en mantelzorgers. Met én zonder ervaring en die geen óf juist wel een drempel ervaren om te gaan beeldbellen met hun zorgverlener. Alle ideeën, wensen en ervaringen zijn welkom!

Aanmelden of vragen?

Heb je vragen of wil je meedoen aan dit groepsgesprek? Neem dan uiterlijk 17 oktober contact op met Rosalie Visser, mail: r.visser@zorgbelang-groningen.nl of telefoon: 06 27 43 60 03. We geven dan graag verdere uitleg over het gesprek.

Om te delen

Uitnodiging groepsgesprek beeldbellen 24 oktober