Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Online introductie ‘Aan het werk met Positieve Gezondheid’

Deze introductie heeft inmiddels plaatsgevonden, aanmelden is niet meer mogelijk.

Positieve Gezondheid is ‘hot’. Waarom? Omdat je met alle betrokken werkt aan de beste oplossing voor de echte behoefte. Het gaat hierbij niet om ‘wat er mis is’, maar om wat mensen belangrijk vinden in het leven, hoe ze dat zelf en met hun omgeving kunnen vormgeven. Niet de aandoening, maar een betekenisvol leven staat centraal.

Wat leer je?

Wat betekent het om met Positieve Gezondheid te werken? En welke ervaringen zijn er al mee opgedaan? Dit komt aan bod tijdens de online introductie, met daarin:

  • een uitleg over de achtergrond en inhoud van Positieve Gezondheid;
  • een gesprek over ‘Wat is gezondheid?’ en ‘Wat maakt het leven betekenisvol?’;
  • inspirerende ervaringen uit de provincie;
  • hoe kan ik zelf aan de slag met Positieve Gezondheid?

Wat levert het op?

Na afloop heb je handvatten én inspiratie om te onderzoeken of Positieve Gezondheid ook in jouw (vrijwilligers)werk toepasbaar is.

Voor en door wie?

De online introductie is bedoeld voor professionals en vrijwilligers in zorg en welzijn: beleidsmedewerkers, zorgverleners, bestuurders, leden van adviesraden Wmo, cliëntenraden, patiënten- en belangenorganisaties.
De introductie wordt verzorgd door Petra Steenbergen en Roos Edens van Zorgbelang Groningen.

Meedoen?

Deze introductie heeft inmiddels plaatsgevonden, aanmelden is niet meer mogelijk.

Verdere verdieping/meer leren?

Wil je je na de inspiratiesessie verder verdiepen in Positieve Gezondheid? Hiervoor bieden we bij voldoende belangstelling de training ‘Aan het werk met Positieve Gezondheid’ (twee middagen). Deze training is ook ‘incompany‘ mogelijk waarbij de inhoud, locatie, data en lengte worden ingevuld op basis van de vraag/focus van jouw organisatie.