Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Slotbijeenkomst Jeugdparticipatieproject ‘Heel Groningen bakt’

Afbeelding van uitnodiging slotbijeenkomst Heel Groningen BaktOp 26 januari is de slotbijeenkomst van het jeugdparticipatieproject ‘Heel Groningen Bakt’. Dit project was een vervolg op ‘De Menukaart’ en voerden we opnieuw uit in heel fijne samenwerking met Transformatieagenda Jeugdhulp Groningen. In het project hebben we baksessies georganiseerd waarin beleidsmakers, jeugdprofessionals en ouders samen letterlijk de keuken indoken om taart te bakken van jeugdparticipatie. Dit leverde indrukwekkende gesprekken op met als kern: het belang van aandacht voor gelijkwaardigheid, openheid en maatwerk in de jeugdhulp. Daarnaast hebben we met ouders gewerkt aan een receptenboek met daarin de ‘best practices’ van alle Groninger gemeenten én ouders op het gebied van jeugdparticipatie.

Programma

Tijdens de slotbijeenkomst wordt het receptenboek gepresenteerd en ontvangen alle deelnemers een exemplaar. En daarmee handvatten en inspiratie om zelf in de praktijk werk te maken van jeugdparticipatie. Ook gaan we – onder leiding van theatermaker Alice Faber (www.heteerstebedrijf.com) – met de betrokken ouders op een interactieve manier verbinden, delen en inspireren om de praktijk en het gemeentelijk beleid dichter bij elkaar te brengen. Het belooft een interessante bijeenkomst te worden! Ben je erbij?

Praktische informatie

Waar: De Biotoop in Haren, Kerklaan 30 – Vleugel F, Bioscoopzaal
Tijdstip: van 14.30-16.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur
Voor wie: iedereen die met jeugdhulp te maken heeft (beleidsadviseurs, jeugdprofessionals, ervaringsdeskundigen, ouders en jongeren)
Aanmelden: via het aanmeldformulier, vol is vol!