Op 14 juni 2016 trad het VN-verdrag handicap in Nederland in werking. Het doel van dit verdrag is het bevorderen, beschermen en waarborgen van de rechten van mensen met een beperking.
Is er iets te vieren?
Zorgbelang Groningen, zaVie en Platform Hattinga Verschure staan stil bij dit eerste lustrum. Wat is er de afgelopen vijf jaar bereikt? Is de positie van mensen met een beperking beter geworden en kunnen zij nu makkelijker meedoen in de samenleving? Kortom: is er iets te vieren?
Praat mee!
Wij gaan hierover graag met elkaar in gesprek tijdens de fysieke bijeenkomst ‘5 jaar VN-verdrag handicap, is er iets te vieren?’
• op dinsdag 14 september 2021
• van 14.00 tot 16.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
• in Hanze Plaza, Protonstraat 16, 9743 AL Groningen.
Er is tijdens de bijeenkomst een doventolk aanwezig.
Programma
13.30 uur – Inloop
14.00 uur – Welkom en korte inleiding 5 jaar VN-verdrag handicap, door Roelof Lanting, voorzitter Platform Hattinga Verschure
14.20 uur – Hoe vergroten we de politieke participatie door mensen met een beperking?, door Jan Troost, voorzitter denktank Toegankelijke Politiek, Leefbaarheids Alliantie Gelderland
14.45 uur – Pauze
15.00 uur – Discussie aan Tafel: Is er iets te vieren?
16.00 uur – Afronding en oogst van de belangrijkste gespreksonderwerpen
16.30 uur – Einde bijeenkomst
Postercampagne en spel
Ter voorbereiding op de bijeenkomst organiseerden wij rond 14 juni een provinciale postercampagne om aandacht te vragen voor het eerste lustrum van het verdrag. Ook ontwikkelden we een spel. Beide komen uiteraard terug in het programma.
Aanmelden
Je bent van harte welkom om op 14 september mee te praten. We vragen je wel om je van te voren aan te melden. Dit kan:
• bij Jannie Scholma, via j.scholma@zorgbelang-groningen.nl
• onder vermelding van je naam, woonplaats en emailadres.
Wanneer je met meer personen aan de bijeenkomst wilt deelnemen, dan graag van alle deelnemers de gevraagde gegevens vermelden.
We organiseren de bijeenkomst met inachtneming van anderhalve meter afstand tot elkaar en de dan verder geldende RIVM-richtlijnen.