Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Academie Zorgbelang: Themabijeenkomst Politieke participatie met een beperking

Illustratie met silhouetten van mensen en in het midden iemand in een rolstoel

De politiek ingaan als je een beperking hebt, dat is nog niet zo vanzelfsprekend. In Nederland hebben ongeveer 2 miljoen mensen een beperking. Zij zijn bijvoorbeeld slechtziend of slechthorend, hebben psychische problemen of een lichamelijke of verstandelijke beperking. 2 miljoen mensen is zo’n 13% van de bevolking. Maar nog geen 0,5% van de volksvertegenwoordigers en bestuurders heeft een beperking. Dat kan en moet beter!

Wat staat op het programma?

  • Afbeelding van Rob van den Hoek en Jolanda DaleRob van den Hoek is lid van het Aanjaagteam. Hij gaat in op wat je zelf kunt doen als je met een beperking politiek actief wilt worden. Én op hoe organisaties hierbij kunnen helpen.
  • Jolanda Dale is ervaringsdeskundige en fractieondersteuner van Groen Links in de gemeente Oldambt. Zij vertelt over de hobbels die zij tegenkwam (en komt) bij het politiek actief worden. Maar ook wat haar heeft geholpen en nog helpt.
  • En natuurlijk is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen!

Wat levert het op?

Na afloop heb je handreikingen voor wat je kunt doen om met een beperking politiek actief te worden, óf politieke participatie van mensen met een beperking te bevorderen.

Voor wie?

De themabijeenkomst is bedoeld voor mensen met een beperking die interesse hebben in politieke participatie, voor organisaties die dit willen bevorderen (zoals politieke partijen, gemeenten en provincie) én andere belangstellenden.

Meedoen?

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Dit kan t/m 7 november.
Let op: geef bij ‘Opmerkingen’ aan of je deelneemt als professional of als vrijwilliger/patiëntvertegenwoordiger.

Inschrijven voor Academie Zorgbelang: Themabijeenkomst Politieke participatie met een beperking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.