Hulp bieden in de corona-crisis

Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis in Groningen vraagt mensen die het zorgpersoneel willen helpen om zich aan te melden. Of je ervaring hebt in de zorg, maakt niet uit. Wel moeten de vrijwilligers fysiek goed belastbaar zijn en geen symptomen van het coronavirus hebben.

Als (para)medisch student je steentje bijdragen?

Wil jij als (para)medische student je steentje bijdragen in de zorg? Meer informatie

Student en oppas

Als je student bent en wel wilt oppassen op kinderen.

Noorderzon

Het festival Noorderzon start normaal gesproken in maart met hun festivalcampagne. Dat doen ze nu niet. Ze verzamelen op hun website wel alle hartverwarmende initiatieven die nu ontstaan.

Samen Sterk tegen Corona

De Groningse drukker Martijn ten Pas wil een handje helpen met de raamposter-actie: ‘Samen Sterk Tegen Corona’. Het idee is simpel: via de website samensterktegencorona.nl kunnen Groningers die hulp willen bieden of juist zoeken eengratis poster bestellen. Met de ene kant aan het raam geplakt kunnen ze buurt- en stadsgenoten steun vragen, met de andere kant naar voren kunnen ze juist hun diensten aanbieden. In een vak op het affiche kunnen ze hun telefoonnummer invullen zodat voorbijgangers direct contact kunnen leggen.

Coronahelpers

Een landelijke samenwerkingsverband tussen lokale organisaties, gemeenten en de overheid met als doel om de impact van het virus te beperken. Samen ervoor zorgen dat alle hulp bij de juiste mensen en lokale organisaties terecht komt! Je kunt makkelijk aangeven waar je woont, en wat voor hulp je wilt bieden/nodig hebt. www.coronahelpers.nl 

Heel Groningen Helpt

Met het Coronavirus wordt afgeraden oudere en kwetsbare mensen te bezoeken. De eenzaamheid neemt hierdoor alleen maar toe. Heel Groningen Helpt staat klaar om mensen te verblijden met een telefoongesprekje. Meld je aan!

Gewoon Mensen Die Mensen Willen Helpen

Via deze website kunnen individuen zich aanmelden om te helpen of om hulp te ontvangen. Door het team worden mensen aan elkaar gekoppeld, maar ook groepen aan organisaties. www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl

Vrijwilligers Groningen

Bij deze digitale vrijwilligersvacaturebank zijn ruim 1800 organisaties aangesloten die allemaal extra hulp kunnen gebruiken op de korte en lange termijn. Je kunt jezelf aanmelden als vrijwilliger en dan kun je reageren op vacatures die jou interessant lijken.

Stichting Present Groningen

Niet alleen! Vrijwilliger in tijden van Corona. 
Er zijn veel gezinnen, vrienden, collega’s, kerkleden en andere mogelijke groepen die zich de komende tijd willen inzetten voor kwetsbare mensen in hun buurt. Present wil deze groepen stimuleren om zich de komende periode te verbinden aan één of meerdere echt kwetsbare mensen in de buurt. Meld je aan als vrijwilliger!

Stuur een kaartje

De wereld van mensen met een handicap is nu wel heel erg klein geworden. Stuur een gratis kaartje via Handicap.nl

Omapost

Hiermee stuur je een écht kaartje naar een oudere. Dit kan helpen tegen eenzaamheid. www.omapost.nl

Voedselbank

De voedselbank heeft erg veel last van de crisis. Haal de boodschappen van dit lijstje en u kunt het direct bij de voedselbank (Stad Groningen, Ulgersmaweg 57, 9731BL Groningen, Tel: 050 311 79 36) afleveren. Of doneer!