Hulp vragen in de corona-crisis

Landelijke hulp en dienstverlening tijdens de corona-crisis

De Luisterlijn heeft op haar website een overzicht gezet van landelijke hulp – en dienstverlening tijdens deze corona-crisis. Zelf bieden ze dacht en nacht een luisterend oor.

Ondersteuning voor zorginstellingen

Ben je een zorginstelling en zoek je extra ondersteuning. Via de website covidvrijwilliger.nl kun je hulp aanvragen.

WeHelpen - Whapp app

Whapp, de app van WeHelpen.nl zorgt ervoor dat een vraag terecht komt bij buurtgenoten die willen helpen. Er is een rubriek met activiteiten die de RIVM-richtlijnen rondom het corona-virus volgt. De app stuurt een vraag naar de aanbieder in de buurt. En zoekt verder als het even niet schikt. Hoe meer mensen, hoe sneller buurtgenoten elkaar vinden. Download Whapp in de app-stores via Whapp WeHelpen of kijk de website voor meer informatie.

Zorgmedewerker en oppas nodig?

Werk je in de zorg en heb je een oppas nodig? Oppasassistent Groningen helpt verder. Toppas Groningen biedt gratis oppas aan werkende ouders in cruciale beroepen en sectoren.

Stichting Present Groningen

Niet alleen! Hulpverlener in tijden van corona.
Via een hulpformulier kan een hulpverlener cliënten aanmelden die het de komende tijd nog lastiger krijgen dan ze al hadden (ouderen, mensen met een verstandelijke beperking) die nu niet meer naar de dagbesteding gaan en zich thuis zorgen maken). Gedacht wordt aan digitale ontmoetingen in de vorm van een appje, een telefoongesprek, hond uitlaten of het doen van boodschappen zodat ze weten dat anderen aan hen denken.

Gewoon mensen die mensen willen helpen

Dit online prikbord is ontwikkeld om met elkaar in contact te komen. Samen helpen we elkaar, doe je mee?