Gevraagd: ervaringen met zorg aan jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in het Martini Ziekenhuis

Wat zijn de ervaringen met zorg voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in het Martini Ziekenhuis? De medisch specialisten in het ziekenhuis willen dit graag weten om de zorg in het ziekenhuis verder te verbeteren. Het VG-BelangenPlatform Groningen (nu 'zaVie') en Zorgbelang Groningen gaan de ervaringen deze zomer verzamelen.

Zorg in het Martini Ziekenhuis
Wanneer kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking zorg krijgen in het Martini Ziekenhuis, krijgen zij deze tot hun 18e jaar van kinderartsen en verpleegkundigen. Hierbij wordt zo goed mogelijk aangesloten bij hun vragen en wensen, én die van hun ouders/verzorgers. Vanaf het 18e levensjaar dragen de kinderartsen de zorg over aan de huisarts of aan een andere medisch specialist in het Martini Ziekenhuis. Meestal is dit een neuroloog, een revalidatiearts of internist. 
Hoe verloopt de overgang van de zorg van de kinderarts naar de huisarts of naar de medisch specialist? Is deze overgang vloeiend? Is de arts die de zorg van de kinderarts heeft overgenomen goed op de hoogte van de situatie en welke zorg er nodig is?
De medisch specialisten in het Martini Ziekenhuis willen dit graag weten en zijn daarom geïnteresseerd in de ervaringen van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking (tussen de 18 en 25 jaar) en die van hun ouders/verzorgers. Wat gaat goed, wat kan beter?

Ervaringen
Het VG-BelangenPlatform Groningen (zaVie) en Zorgbelang Groningen gaan deze ervaringen verzamelen en op basis van de reacties kijken waar de zorg in het ziekenhuis beter kan. Dit wordt besproken met het Martini Ziekenhuis. Hierbij zal ook worden gekeken of een verdiepend onderzoek nodig is. Het doel van dit alles is dat de zorg voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in het Martini Ziekenhuis verder verbetert.

Oproep
Heb jij of heeft u ervaring met zorg aan jongvolwassenen (18 – 25 jaar) met een verstandelijke beperking in het Martini Ziekenhuis? Dan horen wij deze graag! U kunt de ervaringen mailen naar vgbelangenplatform@zorgbelang-groningen.nl. Dit kan tot 31 juli 2018. De mails worden alleen gelezen door de ondersteuner van het VG-BelangenPlatform Groningen, Renate van Peet. Uiteraard worden uw ervaringen anoniem verwerkt. 

Meer informatie
Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met dhr. Boonstra van het VG-BelangenPlatform, tel. 0598-421756 of mail vgbelangenplatform@zorgbelang-groningen.nl
Alvast dank voor uw medewerking!

Deel deze pagina