Over Zorgbelang

Samen met de mensen om wie het gaat

Zorgbelang Groningen wil voor alle Groningers toegankelijke, betaalbare en kwalitatief goede zorg en ondersteuning die aansluit bij hun wensen, behoeften, ervaringen. Zodat zij – ook met een chronische ziekte of beperking – kunnen blijven meedoen in de samenleving en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven houden.

Als belangenbehartiger werken we vóór patiënten, cliënten, naasten en mantelzorgers, maar vooral mét hen. Want: goede zorg en duurzame oplossingen voor de zorg bereik je alleen samen met de mensen om wie het gaat. Dat is onze overtuiging, ervaring en onze boodschap naar andere partijen in de zorg.

Al onze activiteiten zijn dan ook gericht op een gelijkwaardige stem en positie van zorggebruikers. Zowel individueel, binnen de spreekkamer, als collectief, bij ontwikkelingen in en innovatie van de zorg. Patiënten, cliënten, naasten en mantelzorgers: zij weten – uit ervaring – wat ze nodig hebben en waar het beter, anders en/of goedkoper kan in de zorg.

Samen met de mensen om wie het gaat, betekent samen met zorggebruikers, hun inbreng is cruciaal. Maar ook die van belangenbehartigers, zorgaanbieders, gemeenten en zorgverzekeraar(s) is onmisbaar. Samen werken we aan de best mogelijke zorg in onze provincie.

Meer weten? Bekijk onze video!