Basistraining 'Aan het werk met Positieve Gezondheid' - GEANNULEERD

Positieve Gezondheid biedt mooie kansen om het ‘andere gesprek’ aan te gaan met patiënten, cliënten en inwoners en daardoor ook kansen om zorg en welzijn te verbeteren. In het concept Positieve Gezondheid wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Niet de aandoening, maar een betekenisvol leven staat centraal. 

Wat leert u?

In deze basistraining van twee dagdelen maakt u kennis met Positieve Gezondheid en krijgt u handvatten om dit gezondheidsconcept in uw dagelijks leven en werk te integreren. Aan bod komen: 

  • een introductie van Positieve Gezondheid: het concept, de uitgangspunten en essentie (visie op gezondheid, welbevinden, eigen regie en kwaliteit van leven);
  • de instrumenten en gesprekstools van Positieve Gezondheid; 
  • het voeren van ‘het andere gesprek’ met inwoners, cliënten of patiënten waarbij de regie en behoeften van 'de ander' voorop staan en hij/zij zelf aangeeft wat voor hem/haar belangrijk is en hoe hij/zij hier betekenis aan wil geven;
  • eigen maken van Positieve Gezondheid in het dagelijks leven en werk.

De training bestaat uit twee sessies:

  • in de eerste sessie ligt de nadruk op kennismaken met Positieve Gezondheid, de instrumenten en het voor uzelf toepassen ervan;
  • tussentijds krijgt u een huiswerkopdracht om met Positieve Gezondheid in uw werk aan de slag te gaan;
  • in de tweede sesssie gaan we in op de ervaringen met de huiswerkopdracht en de mogelijkheden om Positieve Gezondheid in uw dagelijks leven en werk toe te passen. 

Wat levert het op?

Na afloop heeft u handvatten, instrumenten én inspiratie om met Positieve Gezondheid in uw gemeente, organisatie, zorginstelling of praktijk aan de slag te gaan. Ook krijgt u een certificaat als bewijs dat u de basistraining hebt doorlopen.

Voor en door wie?

De training is bedoeld voor professionals en vrijwilligers in zorg en welzijn: beleidsmedewerkers, zorgverleners, bestuurders, leden van adviesraden Wmo, cliëntenraden, patiënten- en belangenorganisaties.

Trainers zijn Jolanda Fritsma van Zorgbelang Groningen en Ellen Bos van Value2share. Zij hebben ruime ervaring in het trainen én toepassen van Positieve Gezondheid in gemeenten en zorginstellingen.

Praktische informatie

Deze bijeenkomst is geannuleerd. De training is wel 'incompany' mogelijk!