Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Robert Boekestijn: “Zorgbelang was in het project Klompvoet de olie in de motor”.

“Jaarlijks worden er zo’n 180 kinderen geboren met een klompvoetje. Zij worden behandeld volgens dezelfde richtlijn. Deze is – op ons initiatief – ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) De behandeling vindt plaats in een Klompvoetcentrum. Er zijn er elf in Nederland en het UMCG is daar één van. Wij willen altijd bij projecten rondom Klompvoetzorg betrokken zijn. Een Klompvoetcentrum is regionaal, als landelijke vereniging kunnen we een breder patiëntperspectief inbrengen. Ook hebben we de werkwijze van andere centra in ons achterhoofd. We zorgen ervoor dat de resultaten van een project bij die andere centra terechtkomen. Én voorkomen dat de centra in iedere regio ‘het wiel opnieuw uitvinden’ en van de richtlijn gaan afwijken.

In het UMCG hebben we – samen met de zorgverleners, de verzekeraar, ervaringsdeskundigen en Zorgbelang Groningen – concrete verbeteringen kunnen realiseren. Wat me daarnaast is bijgebleven, is de enorme bereidheid van zorgverleners om aandacht, energie en tijd in dit project te steken. Geïnteresseerd en betrokken, heel bijzonder!
Zorgbelang Groningen was in dit project de olie in de motor. Doordat Zorgbelang faciliteerde en coördineerde, bleef het project lopen. Ik zou graag zien dat – met de resultaten in de hand – dit project wordt uitgerold naar andere Zorgbelangen en de overige tien Klompvoetcentra. Elkaar in de ogen kijken, samen werken en aandacht geven, daar wordt de klompvoetzorg beter van. Alles wat je water geeft, groeit!”

Robert Boekestijn is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging Klompvoetjes en deelnemer project Klompvoet in het UMCG