Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Over ons

Zorgbelang Groningen komt in de provincie Groningen op voor iedereen die gebruik maakt van zorg. Wij vinden het belangrijk dat jij het leven kunt leiden zoals jij dat wilt. Ook als je een ziekte of beperking hebt. Wij willen dat je dan de zorg en ondersteuning krijgt die bij jou past. Zodat je beter kunt meedoen in de samenleving en een fijner leven hebt.

Zorgbelang Groningen gelooft dat jouw wensen en ervaringen nodig zijn voor goede zorg. We organiseren daarom dat jij op verschillende manieren kunt meepraten en meebeslissen met zorgaanbieders, gemeenten en de zorgverzekeraar. Over de zorg voor jezelf, maar ook over zorg in het algemeen in onze provincie. Goede zorg bereiken we alleen samen met de mensen om wie het gaat!

Missie en visie

Onze missie: Zorgbelang Groningen behartigt in de provincie Groningen als onafhankelijke maatschappelijke organisatie vóór en sámen met inwoners hun individuele en collectieve belangen op het gebied van preventie, welzijn en zorg in gemeenten, bij zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

Onze visie: Zorgbelang Groningen verbetert in de provincie Groningen samen met inwoners vanuit hun perspectief preventie, welzijn en zorg en brengt deze op een kwalitatief hoger niveau. Zodat zij, ook met een ziekte of beperking, gelijkwaardig deel kunnen nemen aan een inclusieve samenleving.

Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is de leidraad in ons werk. Niet de aandoening, maar een betekenisvol leven staat centraal. Wij richten ons op:

  • wat mensen belangrijk vinden in het leven;
  • hoe ze daar zelf, met hun omgeving, de regie over kunnen voeren;
  • hulp en zorg die past bij hun wensen, behoeften en ervaringen.

Meer over Zorgbelang Groningen en Positieve Gezondheid.

 

Zorgbelang Groningen heeft een ANBI-status en ontvangt subsidie van de provincie Groningen.