Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Vertrouwenspersoon Jeugdhulp

Heb je te maken met jeugdhulp en een vraag, probleem of klacht? De vertrouwenspersonen jeugdhulp van het Adviespunt Zorgbelang helpen je graag verder. We zijn er voor kinderen en jongeren, maar ook voor ouders en andere verzorgers.

Wat kan de vertrouwenspersoon jeugdhulp voor je betekenen?

De vertrouwenspersoon:

  • luistert als je ergens mee zit;
  • geeft informatie over hoe jeugdhulp werkt en wat je rechten en plichten zijn;
  • geeft advies wanneer je problemen hebt met de hulpverlening en zoekt samen met jou naar oplossingen;
  • ondersteunt in een klachtenprocedure en gaat bijvoorbeeld mee naar een klachtgesprek.

Onafhankelijk, vertrouwelijk en gratis

De vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk en werken niet voor gemeenten of jeugdhulpinstellingen. We vertellen niets verder zonder jouw toestemming. Behalve wanneer er sprake is van gevaar voor jou of voor een ander. Alles wat we doen, gaat in nauw overleg met jou. Onze ondersteuning is gratis.

Niet tevreden?

Als je niet tevreden bent over het vertrouwenswerk, gaan we graag met je in gesprek om te kijken wat we eraan kunnen doen. Hiervoor hebben we een speciale klachtenprocedure.

Onze vertrouwenspersonen

Jolanda Bekkema

Maaike van Dam

Marieke Hallegraeff

Rachelle Velthuis

Ryanne Tuitel

Wilma Wagenaar

Publicaties

Download Flyer Vertrouwenspersonen Jeugdhulp voor jeugdige cliënten Flyer met informatie over wat de vertrouwenspersoon jeugdhulp kan betekenen voor kinderen en jongeren in de jeugdhulp.
Download Flyer Vertrouwenspersonen voor ouders/verzorgers Flyer met informatie over wat de vertrouwenspersoon jeugdhulp voor ouders/verzorgers van cliënten van jeugdhulp kan betekenen.