Agenda

Informatiebijeenkomsten ziekenhuiszorg in de regio

Ziekenhuizen, huisartsen en zorgverzekeraars maakten eerder dit jaar plannen bekend om de huidige ziekenhuiszorg beschikbaar te houden voor de regio. Sindsdien hebben we met gemeenten, politiek, Zorgbelang Drenthe, Zorgbelang Groningen en vele organisaties in de zorg doorgepraat over het plan. Daarnaast zijn er werkgroepen gestart, die bezig zijn met de verdere uitwerking.

Ook inwoners willen we graag informeren over onze plannen. Dit doen we in bijeenkomsten op onderstaande data. Huisartsen, specialisten en bestuurders lichten hier de plannen toe. Daarnaast kunt u al uw vragen stellen. Zorgbelang Drenthe en Groningen zitten de bijeenkomsten voor.

De data voor de bijeenkomsten in Stadskanaal zijn: 

  • Maandag 3 juni 19.00 – 20.30 uur: Stadskanaal Dorpshuis De Drijscheer – Keiweg 1 in Alteveer
  • Dinsdag 4 juni 19.00 – 20.30 uur:  Stadskanaal Buurtcentrum Noordstee – Berkenstraat 2

Drie jaar VN-Verdrag Handicap, eenzaamheid en uitsluiting van mensen met een beperking

Op 14 juni 2019 is het drie jaar geleden dat het VN-verdrag Handicap in Nederland in werking trad. Doel van dit verdrag is het bevorderen, beschermen en waarborgen van de mensenrechten van mensen met een beperking.

Zorgbelang Groningen, zaVie en Platform Hattinga Verschure staan stil bij deze derde 'verjaardag' met een bijeenkomst waarin we aandacht besteden aan eenzaamheid en uitsluiting van mensen met een beperking. Deze vindt plaats:
- op 14 juni 2019;
- van 13.30 tot 16.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur);
- in 't Vinkhuys, Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen.
Voor meer informatie, download de flyer.

Meedoen?
U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst. In verband met de organisatie is het wel nodig dat u zich van te voren aanmeldt via themamiddagen@zavie.nl.

Themabijeenkomst 'Regie in eigen hand'

De Academie Zorgbelang organiseert op 18 juni 2019 de themabijeenkomst 'Regie in eigen hand'. Met tips en voorbeelden om de regie (terug) te pakken en te behouden. Sprekers zullen vertellen over 'instrumenten' als de wilsbeschikking, positieve gezondheid en de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). De bijeenkomst vindt plaats:
- van 13.00 tot 16.30 uur;
- bij Zorgbelang Groningen, Schweitzerlaan 4 in Groningen.
Meer informatie en aanmelden 

Themabijeenkomst 'Storytelling, vertel je verhaal en word gehoord!'

De Academie Zorgbelang organiseert samen met PGOsupport (kennis- en adviespartner voor partijen die zich inzetten voor kwaliteit van zorg en leven van patiënt-/cliëntperspectief) op 17 september 2019 de themabijeenkomst 'Storytelling, vertel je verhaal en word gehoord!'. De bijeenkomst vindt plaats:
- van 13.00 tot 16.30 uur;
- bij Zorgbelang Groningen, Schweitzerlaan 4 in Groningen.
Meer informatie en aanmelden 

Inspiratiesessie 'Aan het werk met Positieve Gezondheid'

De Academie Zorgbelang organiseert op donderdagmiddag 16 mei 2019 de Inspiratiesessie 'Aan het werk met Positieve Gezondheid'. In deze inspiratiesessie verkennen we wat dit gezondheidsconcept inhoudt, hoe je het toe kunt passen in de praktijk en welke ervaringen er al mee zijn opgedaan. Na afloop heeft u handvatten én inspiratie om te onderzoeken of Positieve Gezondheid ook in uw organisatie toepasbaar is.
Kosten: € 129,-
Meer informatie en aanmelden.

Training 'Aan het werk met Positieve Gezondheid'

De Academie Zorgbelang organiseert op donderdagmiddag 31 oktober en donderdagmiddag 21 november de Training 'Aan het werk met Positieve Gezondheid'. In deze training verkennen we wat dit gezondheidsconcept inhoudt, krijgt u kennis en handvatten en - middels een huiswerkopdracht - de nodige ervaring om Positieve Gezondheid in uw eigen organisatie toe te passen.
Kosten: € 399,-
Meer informatie en aanmelden.

Themabijeenkomst 'Ben je al AVG-proof?'

De Academie Zorgbelang organiseert samen met PGOsupport (kennis- en adviespartner voor partijen die zich inzetten voor kwaliteit van zorg en leven van patiënt-/cliëntperspectief) op 12 november 2019 de themabijeenkomst 'AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming'. Ben je als patiëntenorganisaties al 'AVG-proof'? 
De bijeenkomst vindt plaats:
- van 13.00 tot 16.30 uur; 
- bij Zorgbelang Groningen, Schweitzerlaan 4 in Groningen. 
Meer informatie en aanmelden