Agenda

Themabijeenkomst 'Storytelling, vertel je verhaal en word gehoord!'

De Academie Zorgbelang organiseert samen met PGOsupport (kennis- en adviespartner voor partijen die zich inzetten voor kwaliteit van zorg en leven van patiënt-/cliëntperspectief) op 17 september 2019 de themabijeenkomst 'Storytelling, vertel je verhaal en word gehoord!'. De bijeenkomst vindt plaats:
- van 13.00 tot 16.30 uur;
- bij Zorgbelang Groningen, Schweitzerlaan 4 in Groningen.
Meer informatie en aanmelden 

Inspiratiesessie 'Aan het werk met Positieve Gezondheid' - GEANNULEERD

De Academie Zorgbelang organiseert op donderdagmiddag 26 september 2019 de Inspiratiesessie 'Aan het werk met Positieve Gezondheid'. In deze inspiratiesessie verkennen we wat dit gezondheidsconcept inhoudt, hoe je het toe kunt passen in de praktijk en welke ervaringen er al mee zijn opgedaan. Na afloop heeft u handvatten én inspiratie om te onderzoeken of Positieve Gezondheid ook in uw organisatie toepasbaar is.
Kosten: € 129,-
Meer informatie
Deze bijeenkomst gaat niet door!

Dementietafel Groningen over begeleidingsmogelijkheden bij een verstandelijke beperking én dementie

Dit najaar vindt de tweede Dementietafel van 2019 plaats. Hier kunnen familieleden, mantelzorgers en professionele hulpverleners ervaringen uitwisselen over zorg/ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking én dementie. 

Datum en locatie:
- dinsdag 8 oktober
- 19.30 - 22.00 uur
- Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk.

Themabijeenkomst 'Technologie: wie zal dat betalen?'

vooraankondiging van bijeenkomst Technologie: wie gaat dat betalen?

Technologie kan worden ingezet om mensen thuis te ondersteunen bij het wonen, het omgaan met een chronische ziekte, het stimuleren van een gezonde leefstijl of het leggen en onderhouden van contacten. Wie moet deze technologie aanschaffen en betalen? Dat is niet in alle situaties duidelijk.
Zorg Thuis Noorderpoort, Zorgbelang Groningen, zaVie en Platform Hattinga Verschure organiseren daarom de bijeenkomst 'Technologie: wie zal dat betalen?' met daarin aandacht voor het kostenaspect van technologie vanuit het perspectief van de cliënt.
De bijeenkomst vindt plaats:
- op 8 oktober 2019;
- van 14.00 - 17.00 uur;
- in het Noorderpoort Hotspot, Boumaboulevard 400 te Groningen.
Meer informatie en aanmelden

Themabijeenkomst 'Eenzaamheid en technologie: een goed idee?'

Biedt technologie een oplossing voor eenzaamheid bij het ouder worden? Deze vraag staat centraal tijdens de thembijeenkomst 'Eenzaamheid en technologie: een goed idee?' van ZorgThuis Noorderpoort, NetwerkZon en het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANN).
Deze bijeenkomst vindt plaats:
- op donderdag 10 oktober 2019;
- van 14.00-17.00 uur;
- in Noorderpoort Hotspot, Boumaboulevard 400 in Groningen.
Meer informatie en aanmelden

Dementietafel 'on tour'

De Dementietafel Groningen gaat dit najaar 'on tour' naar de provincie Drenthe. Familieleden, mantelzorgers en professionele hulpverleners kunnen hier hun ervaringen uitwisselen over zorg/ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking én dementie. 

Datum en locatie
- 28 oktober
- 19.30 - 22.00 uur
- Van der Valk Hotel Spier-Dwingeloo.

Training 'Aan het werk met Positieve Gezondheid'

De Academie Zorgbelang organiseert op donderdagmiddag 31 oktober en donderdagmiddag 21 november de Training 'Aan het werk met Positieve Gezondheid'. In deze training verkennen we wat dit gezondheidsconcept inhoudt, krijgt u kennis en handvatten en - middels een huiswerkopdracht - de nodige ervaring om Positieve Gezondheid in uw eigen organisatie toe te passen.
Kosten: € 349,-
Meer informatie en aanmelden.

Inspiratiesessie 'Hoe toegankelijk is uw gemeente?'

Welke rechten en plichten hebben gemeentes volgens het VN-verdrag Handicap op het gebied van toegankelijkheid? Hoe kunt u als gemeente hieraan voldoen? En welke goede voorbeelden zijn er? Dit en meer komt aan bod tijdens de inspiratiesessie 'Toegankelijke gemeentes'.
Aan het einde van de middag gaat u naar huis met inspiratie en handvatten om toegankelijkheid in uw gemeente op de kaart te zetten en hier actief mee aan de slag te gaan.
Kosten: € 75,-
Meer informatie en aanmelden

 

Themabijeenkomst 'Ben je al AVG-proof?'

De Academie Zorgbelang organiseert samen met PGOsupport (kennis- en adviespartner voor partijen die zich inzetten voor kwaliteit van zorg en leven van patiënt-/cliëntperspectief) op 12 november 2019 de themabijeenkomst 'AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming'. Ben je als patiëntenorganisaties al 'AVG-proof'? 
De bijeenkomst vindt plaats:
- van 13.00 tot 16.30 uur; 
- bij Zorgbelang Groningen, Schweitzerlaan 4 in Groningen. 
Meer informatie en aanmelden