Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

15e Dementietafel: Begeleidingsmethodieken voor mensen met een verstandelijke beperking en dementie

Logo Stichting Dementietafel: tafel met de vlag van groningen erop en een knoop in één van de tafelpotenOp 2 april is in Het Kruispunt in Marum alweer de 15e Dementietafel! Hier kunnen naasten, mantelzorgers en professionele hulpverleners ervaringen uitwisselen over zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking én dementie. Het thema is dit keer: Begeleidingsmethodieken voor mensen met een verstandelijke beperking en dementie.

Programma

Irene IJpma, senior onderzoeker en Aurora Ulgiati, gedragskundige-onderzoeker bij de afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO) van Alliade, nemen ons mee in hun onderzoek naar begeleidingsmethodieken voor mensen met een verstandelijke beperking, in het bijzonder mensen met een verstandelijke beperking en dementie. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Wat is een begeleidingsmethodiek?
  • Welke zijn er in Nederland?
  • Welke methodiek sluit het beste aan?

Nieuwsgierig? Een voorproefje vind je op de website van Alliade.

Organisatie

De dementietafel wordt georganiseerd door Stichting Dementietafel Groningen (SDTG), een samenwerkingsverband tussen Cosis, De Zijlen, ’s Heeren Loo, Vanboeijen, de Rijksuniversiteit Groningen/UMCG, zaVie en Zorgbelang Groningen..

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie is te vinden in de uitnodiging.
Aanmelden voor deze avond is verplicht (zonder aanmelding geen toegang), dit kan via de website van Dementietafel Groningen.