Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Inspiratiesessie ‘Meepraten over de zorg: hoe wil jij je stem laten horen?’

De laatste jaren groeit – ook wettelijk – het belang van en de belangstelling voor ‘meer meedenken en -praten’ over de zorg. Dit zien we op individueel niveau in de spreekkamer waar je steeds vaker ‘samen beslist’ over je eigen zorg. Maar je ziet het ook collectief, aan de groeiende rol van bijvoorbeeld cliënten-, advies- of burgerraden. Hierdoor zijn er steeds meer mogelijkheden om je ervaringen in te zetten en een stem te hebben bij ontwikkelingen in en besluitvorming over de zorg.

Inhoud

In deze inspiratiesessie praten we je bij over het collectief meedenken en -praten: welke mogelijkheden en vormen zijn er en hoe pak je dat aan? Hierbij ‘zoomen’ we in op de rol van een cliëntenraad: wat houdt deze in, wat is wetgeving hierover en wat doe je zoal als lid? En natuurlijk is er ruimte voor discussie en het delen van ervaringen. Dus laat je informeren en praat mee!

Programma

Het programma begint om 14:00 uur en ziet er als volgt uit:

  1. Welkom en opening door Petra Steenbergen van Zorgbelang Groningen
  2. Waarom en hoe ‘meepraten over de zorg’ door Lucien Kampijon van Zorgbelang Groningen
  3. De cliëntenraad: introductie op wetgeving en activiteiten (Petra Steenbergen)
    Pauze
  4. Persoonlijke ervaring als cliëntenraadslid (Lucien Kampijon)
  5. Discussie en ideeën over (nog meer) ‘meepraten over de zorg’
  6. Afronding

Voor wie?

De inspiratiesessie is voor iedereen die geïnteresseerd is in medezeggenschap en cliëntenraden, graag wil meepraten over de zorg en/of ervaringen en ideeën wil inbrengen en zoekt naar mogelijkheden hiervoor.
Deelname is gratis! Dus meld je aan én noteer in je agenda: 17 april van 14.00 tot 16.30 uur in Zalencentrum Gorechthuis in Haren.

Inschrijven voor Inspiratiesessie ‘Meepraten over de zorg: hoe wil jij je stem laten horen?’

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.