Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Themabijeenkomst ‘Dementie en (langer) thuiswonen’

Wat betekent het voor mensen met dementie en hun naasten om langer thuis te (moeten) wonen? Welke dilemma’s en onzekerheden zijn er? Hoe gaan naasten (mantelzorgers) en professionals hiermee om? En: wat kunnen we van elkaar leren?

Wat leer je?

Tijdens deze bijeenkomst kijken we vanuit diverse invalshoeken welke dilemma’s, maar vooral ook welke oplossingen er zijn. Aan bod komen:

  • Wat is dementie? Hoe herken je het en hoe ga je om met mensen met dementie? – door Ko Muller, trainer ‘Samen Dementievriendelijk’;
  • Wat kom je als wijkverpleegkundige tegen in de praktijk bij thuiswonende ouderen met dementie? Waar gaat het goed, waar kan het beter? – door Karin Zwakenberg, wijkverpleegkundige bij TSN;
  • Wat zijn ervaringen van mantelzorgers? En voor welke keuzes en dilemma’s komen zij te staan? – door Eelke Wiersma, ervaringsdeskundige.

Wat levert het op?

Na afloop weet je beter hoe je dementie kunt herkennen. Ook heb je inzicht in de knelpunten uit de praktijk én in de keuzes in zorg en aandacht waar mantelzorgers en professionals mee te maken krijgen.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor naasten/mantelzorgers van mensen met dementie, zorgprofessionals, vrijwilligers en belangenbehartigers.

Meedoen?

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Dit kan t/m 20 september.
Vermeld in het formulier bij ‘Opmerkingen’ of je deelneemt als vrijwilliger of als professional.

Let op!

Parkeren in de straten rondom De Helpen (BSV Helpman-Oost) is betaald. Ten zuiden van de Helperbrink kun je gratis parkeren aan de straat, looptijd maximaal 2 minuten.

Inschrijven voor Themabijeenkomst ‘Dementie en (langer) thuiswonen’

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.