Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Online training ‘PGO, wat is het en wat kun je er mee?’

PGO staat voor Persoonlijke GezondheidsOmgeving. Het is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid kunt bijhouden en hier actief mee aan de slag kunt. Je kunt jouw medische gegevens verzamelen, beheren en delen met anderen. Van behandeling tot labuitslagen, medicatie en inentingen.

Wat leer ik?

Wat kun je allemaal met een PGO? Hoe is geregeld dat gegevens veilig kunnen worden uitgewisseld en welke ontwikkelingen zijn er? In deze training komt het volgende aan bod:

  • de verschillende toepassingsmogelijkheden van een PGO;
  • de standaarden die door MedMij zijn ontwikkeld om gegevens vanuit verschillende systemen te verzamelen (MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen jou en zorgprofessionals);
  • wat je (als belangenorganisatie) kunt doen om het gebruik van een PGO te bevorderen.

Wat levert het op?

Aan het eind van de training heb je een goed beeld over de mogelijkheden die PGO’s en de standaarden van MedMij bieden. En je hebt (duidelijker) inzicht in wat jouw rol of de rol van jouw organisatie daarin kan zijn.

Voor en door wie?

De training is bedoeld voor belangenbehartigers, cliëntenraden, patiënten- en cliëntenorganisaties, vrijwilligers en professionals. De training wordt verzorgd in samenwerking met de Patiëntenfederatie.

Meedoen?

De training vindt plaats via het videoconferentieprogramma ‘ZOOM’. Je kunt deelnemen vanuit huis met een laptop (met camera en microfoon). De bijeenkomst is besloten.
Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Dit kan t/m 14 september.
Let op: vermeld in het formulier bij ‘Opmerkingen’ of je deelneemt als vrijwilliger of als professional.
Na aanmelding ontvang je een link om in te loggen plus een instructie hoe je veilig kunt deelnemen.

Inschrijven voor Online training ‘PGO, wat is het en wat kun je er mee?’

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.