Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Kom naar het werklab kunstmatige intelligentie!

Praat en beslis mee over de toepassing van kunstmatige intelligentie (KI) in Groningen op woensdag 8 juni in het Smartlab Forum Groningen – Nieuwe Markt 1 in Groningen!
Onder leiding van Peter-Paul Verbeek ga je tijdens het werklab in gesprek over een concrete casus rond het gebruik van KI in de zorg. Hoe moeten we daar volgens jou mee omgaan?

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie, we kunnen niet meer zonder en het heeft grote invloed op ons leven. Maar hebben wij eigenlijk wel invloed op kunstmatige intelligentie?
KI biedt bijvoorbeeld veel mogelijkheden om bij te dragen aan goede en betaalbare zorg. Maar het is voor veel mensen nog iets ongrijpbaars en roept nog veel vragen op. Want wat vinden we van KI-hulpmiddelen in de zorg? En het gebruik van KI bij besluitvorming over gezond leven, werken en ouder worden?
Voor verantwoorde ontwikkeling en implementatie van KI, wordt daarom onderzoek gedaan door het ELSA lab Noord Nederland naar de meningen en behoeften van eindgebruikers over KI-toepassingen. Dit onderzoek kijkt naar allerlei perspectieven: cultureel, ethisch, juridisch, sociaal-politiek en psychologisch. Zo wordt er gewerkt aan een betere en passende aanpak en oplossingen.

Het KI-werklab

Het KI-werklab is dé plek waar Groningers met elkaar kunnen nadenken over het gebruik van data en KI voor medische besluitvorming.
Het is voor inwoners van Groningen van 18 jaar of ouder. Deelname is gratis.
Denk je mee over de inzet van KI in medische besluitvorming en het gebruik van (jouw) medische en persoonlijke data hiervoor?

Je kunt je hier aanmelden!

Afbeelding KI Werklab