Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Bordspel Positieve Gezondheid leverbaar vanaf maart 2023, nu met korting te bestellen!

Het is zover, het nieuwe spel over Positieve Gezondheid is in productie! De definitieve naam is: Alles op tafel? Spelen met Positieve Gezondheid. Het spel wordt geleverd vanaf maart 2023, maar is nu al te bestellen. Doe je dat voor 28 september, dan krijg je een Early Bird-korting!

Doel van het spel

De gedachte achter Positieve Gezondheid is kijken naar wat wél kan in plaats van wat niet meer lukt. In de hulpverlening wordt steeds meer vanuit deze gedachte gewerkt, maar veel mensen kennen het nog niet. Het bordspel is bedoeld om spelenderwijs in gesprek te gaan over gezondheid. Zo kom je erachter wat jij belangrijk vindt voor jouw gezondheid, waar je blij van wordt en wat je graag anders zou willen.

Voor wie

Het spel is voor mensen met een lichamelijke, psychische of licht verstandelijke beperking, ouderen en voor mensen die moeite hebben met (begrijpend) lezen. Ook is het spel voor mantelzorgers, leefstijlcoaches, Praktijkondersteuners Huisartsen (POH) en zorgverleners.

Hoe werkt het?

Het spel kan gespeeld worden in groepen van zes spelers én er is een speciale 1 op 1 versie om binnen 15 minuten tot een ander gesprek te komen. Het bordspel heeft zes dubbelzijdige speelborden, 165 opdrachtkaarten, 140 afbeeldingen, een dobbelsteen met de thema’s van Positieve Gezondheid, fiches, een zandloper en een actieblok.
Het spel is ontwikkeld in samenwerking met verschillende partners, waaronder Machteld Huber, het team van Institute for Positive Health en Zorgbelang Groningen. Ook is het uitgebreid getest met verschillende doelgroepen en zorgprofessionals. Meer over het spel lees je in de Flyer bordspel Positieve Gezondheid.

Early bird korting

Het bordspel ‘Alles op tafel? Spelen met Positieve Gezondheid’ wordt geleverd vanaf maart 2023. Maar….. als je vóór 28 september 2022 bestelt, krijg je maar liefst 30% korting! Je betaalt dan €84,95, in plaats van €119,95 Er zijn al meer dan 180 spellen besteld! In de webshop kun je zien hoe het spel gaat worden én via de Early Bird-actie met 30% korting bestellen!

Het spel is mogelijk gemaakt door financiering van:

Samenwerkingspartners bij het ontwikkelen van het spel: