Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Alexandra Bakker: “Het was fijn, om na maandenlang er alleen te hebben voorgestaan, een luisterend en begripvol oor te treffen”.

“Voor één van mijn kinderen was enige tijd geleden een jeugdbeschermingsmaatregel (ondertoezichtstelling) opgelegd. In de periode dat de maatregel liep, ging er van alles verkeerd. Het belangrijkste was dat het in mijn ogen niet goed ging met mijn kind en ik, als gezaghebbende ouder, voor mijn gevoel niet kon meebeslissen over welke stappen nodig waren. Zelf kwam ik niet verder. Door een tip en via internet kwam ik terecht bij de vertrouwenspersonen jeugdhulp van het AKJ en Zorgbelang Groningen.

Het was fijn, om na maandenlang er alleen te hebben voorgestaan, een luisterend en begripvol oor te treffen voor mijn frustraties. Iemand die vanuit mijn situatie op een afstand meedacht, me kon informeren over mijn rechten en rechtspositie, en mij kon adviseren over de klachtmogelijkheden en klachtroutes. We hebben mijn onvrede samen in een klachtbrief geformuleerd en de vertrouwenspersoon heeft me tijdens gesprekken met medewerkers van de zorginstelling, de klachtencommissie en in de procedure bij het tuchtcollege ondersteuning geboden.

Ondanks dat niet alle klachten gegrond zijn verklaard en een procedure nog loopt, is de geleden schade wel gezien: een hoop ‘van het kastje naar de muur’ gedoe, daar zit je als ouder niet op te wachten. Je hebt behoefte aan goede zorg en ondersteuning van kundige medewerkers, voor je kind én jezelf.

Ondersteuning kreeg ik gelukkig wel van de vertrouwenspersoon van Zorgbelang Groningen, en nog! Helaas kan ook zij niet alles, maar wat ze kan pakt ze op. Daar ben ik heel blij mee!”

Alexandra Bakker is cliënt van de vertrouwenspersoon jeugdhulp. Om privacyredenen is haar naam veranderd.