Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Christiene Noot: “De training fondsenwerving heeft ons geholpen de weg te vinden en zelfvertrouwen gegeven”.

“Wanneer een scheiding zo ingewikkeld is dat een omgangsregeling (eerst) niet mogelijk is, willen we in Het Omgangshuis in Stadskanaal kinderen en hun niet-verzorgende ouder een huiselijke en veilige plek bieden om weer samen te kunnen zijn.
Het Omgangshuis is een burgerinitiatief en vrijwilligersorganisatie. Een eigen pand en de training van vrijwilligers die de omgang begeleiden, kosten geld. Toen mede-initiatiefnemer Jenny Wijntje en ik met de gemeente Stadskanaal overlegden over Het Omgangshuis en de financiering ervan, merkten we dat wij niet genoeg de weg wisten in de wereld van subsidies en fondsen. Daarom volgden we – precies op het goede moment! – in april 2017 de training Fondsenwerving. De feitelijke informatie, het advies over onze aanpak én het enthousiasme over ons initiatief, hebben ons geholpen die weg te vinden en ons zelfvertrouwen gegeven.

Ondertussen is van verschillende kanten subsidie toegekend: de gemeenten Stadskanaal, Veendam, Pekela, Oldambt en Westerwolde, de provincie Groningen, het Wildervank Fonds en het Oranje Fonds. Ook staat het Omgangshuis in het beleidsplan Jeugd 2018-2021 van de gemeente Stadskanaal, waardoor de kans op subsidie in volgende jaren groter is.

Na de inrichting van ons pandje (via Lefier) en de voorspoedige werving van vrijwilligers, zijn we deze lente (2018, red.) van start gegaan. Nu kunnen we kinderen in complexe scheidingssituaties eindelijk bieden waar ze recht op hebben: fijne en veilige omgangsbezoeken met hun niet-verzorgende ouder(s)!”

Christiene Noot is voorzitter van het bestuur van Het Omgangshuis in Stadskanaal. Ook op de foto: René van Dijk, penningmeester en sinds de oprichting verantwoordelijk voor het financieel beleid.