Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Familie Bijmolt – de Jong: “De ondersteuning door de vertrouwenspersoon was een weldaad voor de verhitte gemoederen”.

“Onze (schoon)vader is 75 jaar en wordt sinds 2017 verzorgd in een verpleeghuis. Wij waren niet tevreden over de zorg, onder andere omdat met signalen van ziekte naar ons idee niet (snel) genoeg iets werd gedaan. We hebben dit eerst intern besproken en geprobeerd het samen op te lossen. Maar we kwamen er niet uit. ‘Via via’ werden we gewezen op het Adviespunt van Zorgbelang. Daar hebben we contact mee gezocht.

De vertrouwenspersoon heeft als eerste écht en goed naar ons geluisterd. Daarna zijn we weer in gesprek gekomen met de zorginstelling. De vertrouwenspersoon was daarbij meerdere keren als ‘bemiddelaar’ aanwezig, voor ons gevoel was dit ook nodig. Zijn rust en overstijgende kijk op de zaak was heel prettig. Hij gaf ons de tijd en de ruimte om over dingen na te denken en te reageren. Zijn inbreng was professioneel en een weldaad voor de verhitte gemoederen!

We kunnen nu weer praten met de zorginstelling over wat wij belangrijk vinden in de zorg voor onze  (schoon)vader. Ook worden we beter op de hoogte gehouden over uitslagen van bijvoorbeeld bloed-prikken. Onze (schoon)vader geeft niet snel zelf iets aan, maar als familie merken wij wanneer het niet goed met hem gaat. Als wij dit aangeven, wordt er nu actie ondernomen. Dankzij de vertrouwenspersoon zijn we zover gekomen, hij verdient een dikke pluim!”

Eduard en Mieke Bijmolt – de Jong zijn cliënten van het Adviespunt Zorgbelang.