Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Maria Dirks: “Ik werk samen met een coach van Zorgbelang Groningen”.

“Onderling Sterk staat voor belangenbehartiging door en voor mensen met een verstandelijke beperking. We zijn een vereniging met nu drie afdelingen: in Groningen, Leek-Tolbert en Zuidhorn. Daar komen de leden bij elkaar om te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Als er iets is dat ‘meedoen’ moeilijk maakt, dan vertellen we dit aan de gemeente. En ook hoe die dan kan helpen. De afdelingen worden ondersteund door vrijwillige coaches en door het steunpunt in Groningen. Ik zorg ervoor dat alle afdelingen en coaches dezelfde informatie krijgen. Als er geen coach is, zoals nu in Leek-Tolbert, zorg ik dat de afdeling toch bijeenkomsten organiseert. Ook wil ik graag meer afdelingen, bijvoorbeeld in Midden Groningen, Het Hogeland en Oldambt.

Ik werk samen met een coach van Zorgbelang, maar ook met zaVie en Platform Hattinga Verschure. Het steunpunt is in hetzelfde gebouw. Ik zit bijvoorbeeld in de gezamenlijke Commissie Mobiliteit. Daarin hebben we in 2019 gewerkt aan gelijke spelregels voor Wmo-vervoer in alle Groninger gemeenten. Het steunpunt heeft ook een spel gemaakt – ‘Met Onderling Sterk op ontdekkingsreis’ – om met taxivervoerders te praten over knelpunten in het Wmo-vervoer. En we zijn bezig met een eenvoudiger klachtenformulier voor publiek vervoer.
Zo zet Onderling Sterk zich op allerlei manieren in voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking. Vaak en graag samen met andere organisaties. Samen sta je sterker!”

Maria Dirks (rechts op de foto) is medewerker van het Onderling Sterk Steunpunt Groningen, links coach Carin van de Wal