Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Xandra Reinke: “Er wordt goed nagedacht over hoe Academie-bijeenkomsten in te vullen”.

“E-Health (digitale zorg) is een belangrijk onderwerp binnen het Martini Ziekenhuis (MZH) en daarom ook voor de Cliëntenraad (CR). Het MZH is bezig met het ontwikkelen van een patiëntenportaal en onderzoekt ook andere toepassingen van digitale zorg. De CR volgt deze ontwikkelingen op de voet, denkt mee en geeft advies over hoe dit alles vorm te geven. Hierbij proberen we de belangen van patiënten van het MZH zo goed mogelijk te behartigen.
Sinds ik lid ben van de CR heb ik geregeld contact met Zorgbelang, we krijgen ook mailings van de Academie Zorgbelang. De themabijeenkomst ‘Goede digitale zorg maken we samen!’ maakte me nieuwsgierig naar welke ontwikkelingen er elders spelen en ik dacht dat de informatie nuttig zou zijn voor de CR. Dat was ook zo en door de bijeenkomst werd ik bevestigd in het feit dat we op de goede weg zitten.

Er wordt door Zorgbelang goed nagedacht over hoe de bijeenkomsten in te vullen. Er is altijd ruim de gelegenheid om met deelnemers ideeën uit te wisselen. De begeleiding is in handen van één of meer deskundigen, dat was bij deze bijeenkomst zeker het geval. Als het ter sprake komt in ons eigen CR-overleg, het overleg met collega CR’en of met anderen die betrokken zijn bij de zorg in deze regio, zal ik de Academie Zorgbelang zeker aanbevelen!”

Xandra Reinke is lid van de cliëntenraad van het Martini Ziekenhuis en deelnemer van de Academie Zorgbelang