Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Feestelijke lancering bordspel Positieve Gezondheid ‘Alles op tafel?’

Bordspel Positieve GezondheidOp 13 maart 2023 is het bordspel ‘Alles op tafel?’ feestelijk gelanceerd bij Rozet in Arnhem. Machteld Huber, grondlegger van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid en oprichter van het Institute for Positive Health (IPH), was aanwezig om een presentatie te geven én – samen met gedeputeerde Peter van t Hoog van de provincie Gelderland – het eerste spel in ontvangst te nemen. Dit gebeurde in het bijzijn van ruim 100 genodigden uit het hele land.

Laagdrempelig kennismaken met Positieve Gezondheid

Het spel ‘Alles op tafel?’ laat mensen spelenderwijs kennismaken met Positieve Gezondheid en in gesprek gaan over de eigen (positieve) gezondheid. Zo kom je erachter wat jij belangrijk vindt voor jouw gezondheid en wat je anders zou willen. Het spel is veelzijdig toepasbaar, laagdrempelig en toegankelijk voor verschillende doelgroepen, zoals mensen met een lichamelijke, psychische of licht verstandelijke beperking, ouderen en voor mensen die moeite hebben met (begrijpend) lezen. Ook is het spel voor mantelzorgers, leefstijlcoaches, Praktijkondersteuners Huisartsen (POH) en zorgverleners. Tijdens de testfasen bleek dat er bijzondere gesprekken ontstaan tussen de deelnemers.

Samenwerkingsproject

Het spel is ontwikkeld onder leiding van Zorgbelang Inclusief, in samenwerking met het Institute for Positive Health en diverse partners, waaronder Zorgbelang Groningen. Het spel is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Groningen.

Meer informatie of aanschaffen?

Meer informatie over het spel en hoe je het kunt inzetten, is te krijgen bij Rosalie Visser.
Zij kan ook ondersteunen bij het spelen ervan.
‘Alles op tafel?’ kan worden aangeschaft bij De Bagagedrager voor €119,95.

drie mensen spelen bordspel positieve gezondheid

Gedeputeerde Peter van ’t Hoog van provincie Gelderland, projectleider en spelontwikkelaar Ellen Spanjers van Zorgbelang Inclusief en Machteld Huber van Institute of Positive Health tijdens de lancering van ‘Alles op tafel?’(@Gerbrand Langenberg)