Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Gezocht: jongeren die ervaringen willen delen over schoolverzuim en schooluitval

groene achtergrond met logo c4youthZit of zat jij op het voortgezet onderwijs en heb je ervaring met langdurig schoolverzuim of schooluitval? Voor het project C4Youth organiseren we op 28 september een groepsgesprek met jongeren waarin we graag je verhaal horen. Wat heeft jou geholpen weer een dagbesteding te vinden of naar school terug te keren?

Leren van jouw ervaringen

In het gesprek willen we graag leren van jouw ervaringen. Wij zijn benieuwd hoe het is gelukt om na het thuiszitten toch weer te starten met school of een andere invulling van je dag. Wat kan het onderwijs, de jeugdzorg, de mentor of leerplichtambtenaar beter doen als je thuis komt te zitten?
Het gesprek is een spiegelgesprek. Dat betekent dat de jongeren op de voorgrond zitten en kunnen vertellen over hun ervaringen. Je vertelt alleen wat je kwijt wilt! Op de achtergrond zitten allerlei professionals. Zij mogen niks zeggen, alleen maar luisteren. Aan het einde mogen ze twee vragen stellen als iets niet duidelijk is. Er wordt dus geen commentaar geleverd. Zij zijn er om te leren van de jou!

Praktische informatie

  • Het gesprek is op 28 september 2022 in de Doopsgezinde kerk in Groningen.
  • Welkom om 16.30 uur. We starten om 17.00 uur en het duurt tot 19.00 uur.
  • We regelen pizza en sluiten daarmee af.
  • Iedere jongere die deelneemt krijgt een bon van € 20,-.
  • Je krijgt van ons later nog te lezen wat er allemaal gezegd is, dan kun je ook zien of het klopt.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie of wil je meedoen aan dit gesprek? Neem dan contact op met Sanne Terpstra, mail: s.terpstra@zorgbelang-groningen.nl.