Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Gezocht: 65-plussers voor groepsgesprek Samen Beslissen bij kanker

Bent u 65 jaar of ouder en kortgeleden behandeld voor kanker? Willen u en uw naaste(n) een bijdrage leveren aan nog betere kankerzorg? Dan bent u van harte welkom bij een gesprek over welke informatie u nodig heeft om samen met uw arts de beste beslissing over uw behandeling te nemen.

Samen beslissen

Als u kanker krijgt, bespreekt u samen met de dokter welke behandeling voor u het beste past. Dit noemen we ‘Samen Beslissen’. Hiervoor heeft u goede informatie nodig:
– Welke behandelingen zijn mogelijk?
– Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?
– Hoe goed gaat de behandeling werken?
Als de dokter u betere informatie geeft, kunt u misschien makkelijker meebeslissen over de behandeling die u wilt. Wat vindt u belangrijk om te weten als u een behandeling krijgt? Hoe wilt u hierover meepraten? Welke informatie heeft u nodig om over uw behandeling te kunnen beslissen? Voor ons project ‘Samen Beslissen’ horen we dit graag.

Het groepsgesprek

In een groepsgesprek in het UMCG (duur ongeveer twee uur) horen we graag uw mening over de informatie die u als patiënt krijgt voorafgaand of tijdens uw behandeling en wat daarin beter zou kunnen. De uitkomsten van het groepsgesprek gebruiken we in het vervolg van het project om de informatie voor patiënten met kanker en hun naasten te kunnen verbeteren.
Gespreksleiders zijn Sanne Terpstra, projectleider patiëntparticipatie (Zorgbelang Groningen) en Suzanne Festen, internist ouderengeneeskunde (UMCG).

Privacy

Meedoen aan dit groepsgesprek heeft geen invloed op uw behandeling. Uw persoonlijke gegevens worden niet gedeeld met anderen. Wij verwerken de informatie die u geeft anoniem in een verslag. Uw naam, contactgegevens en medische gegevens komen daar niet in.

Praktische informatie

Het gesprek vindt plaats op maandag 19 september 2022, van 17.00-20.00 uur in het UMCG.
Inloop en ontvangst is om 17.00 uur. Om 17.30 start het gesprek. Voor een lichte maaltijd word gezorgd.
Deelnemers ontvangen een attentie in de vorm van een cadeaubon. Eventuele reis- en parkeerkosten worden vergoed.

Doet u mee?

Voor dit gesprek zijn we op zoek naar patiënten van 65 jr of ouder die kortgeleden behandeld zijn voor kanker en die willen meepraten over deze onderwerpen. Ook naasten (partner, kinderen, vriend/vriendin) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit gesprek.

Aanmelden of vragen?

Aanmelden voor dit groepsgesprek kan bij Vera Hanewinkel, projectleider Samen Beslissen, UMCG. Ook voor vragen kunt u bij haar terecht.
U kunt haar op de volgende manieren bereiken:
– email: v.c.hanewinkel@umcg.nl
– telefoon. 050-3613214
Na aanmelding neemt Vera Hanewinkel contact met u op om verdere uitleg te geven over hoe het groepsgesprek in zijn werk gaat.

Logo's samenwerkende partners project Samen Beslissen - Martini Ziekenhuis - UMCG -Wilhelmina Ziekenhuis - NFK - Zorgbelang Gr