Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Deelnemers gezocht voor de Klankbordgroep Kunstmatige Intelligentie van het ELSA Lab Noord Nederland

De toppen van de wijsvingers van een echte hand en kunstmatige hand raken elkaar

Kunstmatige intelligentie (KI) wordt op allerlei manieren toegepast en kan bijdragen aan de betaalbaarheid en kwaliteit van de zorg. Maar het roept ook vragen op: hoeveel invloed heb je zelf nog als machines/ computers en software ‘alles overnemen’? Wil je KI succesvol inzetten, dan is vertrouwen belangrijk. In het ELSA Lab werken we daarom vijf jaar met álle betrokkenen aan verantwoorde toepassingen in de zorg. Ook patiënten en burgers kunnen hierover vanaf dit najaar meedenken in de Klankbordgroep van het ELSA Lab. Iets voor jou?

Wat ga je doen?

Je denkt mee/adviseert over alles wat er in het ELSA Lab gebeurt. Denk hierbij aan de uitwerking van de verschillende KI toepassingen en de samenwerking met verschillende partijen, met name patiënten en burgers, daarbij.

Wat kun jij ons bieden?

Je kunt vanuit het perspectief van de patiënt/burger meedenken over wat belangrijk is bij de organisatie van en onderzoek naar een verantwoorde ontwikkeling en implementatie van KI in de zorg. Je bent in staat en bereid om de komende vijf jaar twee keer per jaar een klankbordgroep bij te wonen in Groningen.

Wat bieden wij jou?

Een mooie kans om mee te denken over belangrijke ontwikkelingen in de zorg. Daarnaast krijg je een reis-/onkostenvergoeding en een bon van € 25 per bijeenkomst van de klankbordgroep.

Meedoen of vragen?

Vragen over of meedoen aan de klankbordgroep? Mail of bel Petra Steenbergen van Zorgbelang Groningen, p.steenbergen@zorgbelang-groningen.nl of 06 52 45 06 31.
Voor vragen over het ELSA Lab kun je terecht bij Mirjam Plantinga van het UMCG, m.plantinga@umcg.nl.

De eerste bijeenkomst van de klankbordgroep is na de zomervakantie. Ben je erbij?

Over ELSA Lab Noord Nederland

In het ELSA Lab onderzoeken we hoe kunstmatige intelligentie in de zorg op een verantwoorde en veilige manier kan worden toegepast. Hoe denken we bijvoorbeeld over KI-hulpmiddelen in de zorg? En over KI bij medische besluiten en het gebruik van medische en persoonlijke gegevens hierbij? We kijken vanuit verschillende kanten naar KI-toepassingen: cultureel, ethisch, juridisch, sociaal-politiek en psychologisch.
Betrokken partijen zijn kennisinstellingen, het bedrijfsleven, maatschappelijke partijen en natuurlijk burgers en patiënten.
Het ELSA Lab wordt geleid door Mirjam Plantinga van het UMCG. Zorgbelang Groningen zorgt voor de inbreng van burgers en patiënten.

Oproep Klankbordgroep Kunstmatige Intelligentie UMCG