Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Meldactie ‘Zorg in coronatijd’, deel je ervaringen!

Coronavirus rood op blauwe achtergrondOm de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de zorg aan coronapatiënten ‘overeind’ te houden, heeft de overheid ingrijpende maatregelen genomen. Deze raken ook de zorg, aandacht en ondersteuning voor andere patiënten, cliënten en hun naasten/ mantelzorgers. Heb jij of heeft je naaste hiermee te maken? Dan horen we graag je ervaringen én mooie oplossingen via de Meldactie ‘Zorg in coronatijd’. Deze organiseren we samen met Platform Hattinga Verschure en zaVie.

Meldactie: knelpunten én oplossingen

Misschien heb je te maken met het uitstellen van een behandeling, bijvoorbeeld van de tandarts, fysiotherapeut of in het ziekenhuis. Misschien is je dagbesteding gestopt of is je traject in de jeugdzorg uitgesteld.
Hoe word je hierover geïnformeerd? Welke invloed heeft dit op je leven? Hoe is het als je niet meer op bezoek kunt bij je naaste, of geen bezoek mag ontvangen? Als je meer moet mantelzorgen?
Maar er gebeurt ook veel moois in deze ‘coronatijd’! Professionals en vrijwilligers werken hard aan oplossingen om zorg, ondersteuning, dagbesteding en het contact met naasten door te laten gaan. Wat kom jij tegen?

Meedoen

Je kunt je ervaringen (anoniem) delen via de online vragenlijst ‘Zorg in coronatijd’. Het invullen kost ongeveer 10 minuten. Ervaringen kun je ook mailen naar meldpunt@zorgbelang-groningen.nl. Daarnaast kun je bellen naar ons meldpunt via 050 571 3999.
Het Meldpunt is in principe maandag t/m donderdag ’s ochtends bereikbaar tot 12.00 uur. Het kan voorkomen dat je contact krijgt met het antwoordapparaat, dan word je teruggebeld. Dit gebeurt ook wanneer je op andere tijdstippen belt met het Meldpunt.

Alleen samen

De ervaringen en mooie oplossingen die we horen, delen we met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, met zorginstellingen en met de zorgverzekeraar. Om ervan te leren én te inspireren. ‘Alleen samen’ zorgen we in deze coronatijd voor goede zorg, aandacht en ondersteuning aan álle inwoners van onze provincie!

Update 18 mei: vragenlijst gesloten

De vragenlijst van de Meldactie is ondertussen gesloten. Je kunt nog wel bellen en mailen naar het Meldpunt.