Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Onderzoek naar ervaringen en ideeën rond wachtlijsten in de (jeugd)ggz, doe mee!

De groeiende wachtlijsten en wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en jeugd ggz zijn regelmatig in het nieuws. Wat zijn de gevolgen voor jongeren en volwassenen die hiermee te maken hebben? En wat zou tijdens de wachttijd kunnen helpen? We horen graag je ervaringen en ideeën via de online vragenlijst ‘Ervaringen met wachttijden in de (jeugd)ggz’

Deel je ervaringen en ideeën!

Heb jij of iemand uit je omgeving te maken (gehad) met wachttijden in de (jeugd) geestelijke gezondheidszorg? Is er in die periode contact (geweest) of heb je misschien al begeleiding (gehad)? Wat zou je helpen of hebben geholpen? Maar ook: hoe lang sta of stond je op de wachtlijst en welke gevolgen had dit voor bijvoorbeeld je gezondheid, je werk, relatie of sociale contacten?
Dit en meer kun je delen via https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/wachttijdenggz. Je kunt de vragenlijst invullen voor jezelf, voor je kind, je naaste of als mantelzorger. Het invullen kost ongeveer 10 minuten en de antwoorden worden anoniem verwerkt. Met de uitkomsten van het onderzoek gaan we tijdens de Academie Zorgbelang op 21 april verder aan de slag.

Manifest Wachttijden

Tijdens de Academiebijeenkomst ‘Wachttijden in de (jeugd) geestelijke gezondheidszorg’ horen we wat er op dit moment in onze provincie gebeurt om het probleem van de wachttijden aan te pakken. Ook bespreken we goede voorbeelden van wat er tijdens deze periode al wel kan. Op interactieve wijze willen we samen – professionals, ervaringsdeskundigen én deelnemers – toewerken naar een ‘Manifest Wachttijden’ voor beleidsmakers en zorgaanbieders in onze provincie.
De themabijeenkomst is op 21 april van 13.30 tot 16.00 uur bij Zorgbelang Groningen (Schweitzerlaan 4 in Groningen). De definitieve uitnodiging met sprekers en het programma volgt eind deze maand.
Deelname kost € 49 voor professionals, voor vrijwilligers/patiëntvertegenwoordigers is deelname gratis. Het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol, dus meld je snel aan! Dit kan via het formulier op onze website. Graag tot ziens op 21 april!