Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Samen beslissen in de zorg, wat zijn jouw ervaringen? Doe mee aan ons onderzoek!

Een patiënt en naaste spreken met een arts en verpleegkundige
Wil jij (altijd) samen met je zorgverlener beslissen over je behandeling of medicatie? Wat heb je hiervoor nodig? En welke ervaringen heb je met ‘Samen Beslissen’? Dit en meer horen we graag via de online vragenlijst ‘Samen Beslissen in de zorg’. De uitkomsten komen aan bod tijdens de Themabijeenkomst van de Academie Zorgbelang op 9 mei over betere gezamenlijke besluitvorming van patiënten, naasten en zorgverleners.

Bij ‘Samen Beslissen’ zoek je samen met je zorgverlener naar de behandeling, medicatie of zorg die het beste bij je past. Dit gebeurt vaak in meerdere gesprekken en kan op verschillende momenten. Bijvoorbeeld bij de keuze voor onderzoeken, bij de behandeling, de nazorg of bij het leren leven met een aandoening. Welke beslissing het beste is, hangt af van verschillende factoren. Die zijn niet alleen medisch, maar bijvoorbeeld ook wat je belangrijk vindt in je leven, wat een behandeling oplevert of welke risico’s/bijwerkingen er zijn.

Betere kwaliteit van zorg

Patiënten, naasten én zorgverleners vinden Samen Beslissen heel belangrijk omdat het bijdraagt aan zorg en ondersteuning die beter aansluit op het leven van patiënten en naasten. Ook zijn patiënten en naasten vaak meer tevreden over de zorg als zij worden betrokken bij de beslissing hierover.

Online onderzoek

Toch is Samen Beslissen nog niet vanzelfsprekend. Zorgbelang Groningen hoort daarom graag wat jouw wensen, ideeën en ervaringen zijn. Wat gaat goed? Wat kan beter? Je kunt dit kwijt via de online vragenlijst Samen Beslissen in de zorg. Invullen kost maximaal 15 minuten en de antwoorden worden anoniem verwerkt. Doe je mee?

Themabijeenkomst

Met de uitkomsten wordt verder aan de slag gegaan in de Themabijeenkomst ‘Samen Beslissen’ van de Academie Zorgbelang op 9 mei, bedoeld voor patiënten, naasten, zorgverleners en andere belangstellenden. Je bent van harte welkom!
Meer informatie