Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid biedt mooie kansen om het ‘andere gesprek’ aan te gaan met patiënten, cliënten en inwoners. Het biedt daardoor ook kansen om zorg en welzijn te verbeteren.
In het concept Positieve Gezondheid wordt gezondheid niet gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk zelf de regie te voeren. Niet de aandoening, maar een betekenisvol leven staat centraal.

Inspiratie en training

De Academie Zorgbelang biedt met het programma ‘Aan het werk met Positieve Gezondheid‘ inspiratie en training zodat je zelf met Positieve Gezondheid aan de slag kunt.

Gronings Netwerk Positieve Gezondheid

Het Gronings Netwerk Positieve Gezondheid, opgericht eind 2018, bestaat uit meer dan 100 leden: bestuurders (provincie en gemeenten), onderwijs, zorgverleners en vrijwilligers uit zorg en welzijn. Het netwerk heeft als doelstelling: van elkaar leren en elkaar inspireren op het gebied van Positieve Gezondheid. Het netwerk komt zo’n twee keer per jaar bij elkaar.
Meedoen? Mail dan naar Jolanda Fritsma, j.fritsma@zorgbelang-groningen.nl, onder vermelding van je naam en organisatie.

Inspiratieboek Leertuin Positieve Gezondheid

Het Inspiratieboek Leertuin Positieve Gezondheid (eind 2018) is gebaseerd op de ervaringen die vanaf medio 2016 t/m 2018 zijn opgedaan in het project ‘De Wind in de Zijlen’ in Delfzijl. Dit was een leertuin waarbij aan de hand van het concept Positieve Gezondheid samen is gezocht naar gemeenschappelijkheid tussen gemeente, inwoners en zorg & welzijn, om vervolgens te leren van experimenten in de dorpen en de stad Delfzijl.

Publicaties

Download Folder ‘Aan het werk met Positieve Gezondheid’ Folder van het programma van de Academie Zorgbelang rond het thema Positieve Gezondheid.
Download Inspiratieboek Leertuin Positieve Gezondheid, Eigen regie en leefbaarheid in wijken en dorpen Inspiratieboek gebaseerd op de ervaringen die van medio 2016 tot medio 2018 zijn opgedaan met het concept Positieve Gezondheid in het project ‘De Wind in de Zijlen’ in Delfzijl.