Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Patiënten gezocht voor studie corona-medicijn

rode coronabolletjes op een blauwe achtergrond
Corona is nog steeds onder ons. En we verwachten dat het een onderdeel van ons leven zal blijven. Na een besmetting met dit virus is er een verhoogde kans op een ziekenhuisopname of zelfs overlijden. De Universiteit Maastricht doet – in samenwerking met alle afdelingen Huisarts Geneeskunde in Nederland – onderzoek naar de werking van beschikbare medicatie voor COVID-19 patiënten. Dit onderzoek helpt huisartsen bij het maken van een keuze voor het beste medicijn voor patiënten met corona zodat zij medicatie krijgen die echt helpt.

Geteste medicatie: Montelukast

Momenteel wordt het geneesmiddel Montelukast getest om te kijken of het bescherming kan bieden tegen een ontwikkeling van een ernstige corona-infectie. Montelukast is een bestaand geneesmiddel dat gebruikt wordt voor patiënten met longklachten. Tijdens dit onderzoek wordt de werking van Montelukast vergeleken met de standaard zorg door de huisarts.

Deelnemen aan onderzoek

Aan het onderzoek kunnen deelnemen:

  • patiënten van 65 jaar of ouder met een positieve COVID test (niet langer dan 15 dagen geleden afgenomen) met aantoonbare symptomen zoals kortademigheid, spierpijn, koorts en hoesten;
  • patiënten tussen de 18 en 64 jaar met een positieve COVID test en meervoudige chronische aandoeningen.

Meer informatie en aanmelden?

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor deze studie, dan kun je contact opnemen met de onderzoekers via de website PLATFORM-COVID studie.