Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Terugblik op Werkconferentie en lancering website Voorbereiding Laatste Levensfase

Alleen Met ElkaarOp vrijdag 31 maart was in Congres- en vergadercentrum Hanze Plaza in Groningen de Werkconferentie ‘Alleen met elkaar’. Met bijna 150 deelnemers was het een zeer geslaagde bijeenkomst, waar we met veel voldoening op terugkijken! De werkconferentie was ook de start van de regionale samenwerking in de provincie Groningen rondom proactieve zorgplanning, ook wel Advance Care Planning (ACP) genoemd. Die samenwerking kunnen we ‘alleen mét elkaar’ goed organiseren.

Websites ondersteunen meer eigen regie over de laatste levensfase

Tijdens de conferentie gingen twee websites live. Ze zijn de moeite van het bekijken en het delen waard. De publiekswebsite Voorbereiding laatste levensfase helpt inwoners de regie te nemen over hun laatste levensfase. Want velen willen dit, maar weten niet hoe. Wat bespreek je met je naaste? Wat moet je zelf regelen? Wat is de rol van de huisarts, wijkverpleging of het ziekenhuis? Dit en meer lees je op de nieuwe website. Je vindt er animaties en handige hulpmiddelen (zoals een folder, een eenvoudige wilsbeschikking en een wensenboekje) die je helpen bij het nadenken over en regelen van wat jij en je naaste in de laatste levensfase wel en niet willen.
Voor professionals ging de website www.acpgroningen.nl online. De website geeft professionals hulpmiddelen om het gesprek over de laatste levensfase bij en met inwoners te ondersteunen.

Terugkijken (delen) conferentie en interviews

Heb je de werkconferentie gemist? Geen nood! Je kunt een korte sfeerreportage of zelfs het complete ochtendprogramma terugkijken. Was je erbij en wil je bepaalde zaken nog eens terugkijken of delen met collega’s? Bijvoorbeeld de minidocumentaire ‘Alleen met Elkaar’? Ook dat kan. Graag zelfs!

Samenwerkende partijen

De Werkconferentie was en websites zijn een initiatief van de samenwerkende partijen in Groningen: Denktank 60+ Noord, Netwerk Dementie Groningen, Netwerken Palliatieve Zorg Groningen met al haar organisaties, zoals Zorgbelang Groningen, huisartsen, ziekenhuizen, VVT-organisaties, gemeenten en Menzis.