Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Wat betekent de tweede coronagolf voor jouw zorg en leven? Deel je verhaal bij ons Meldpunt ‘Zorg in coronatijd’!

Coronavirus; rood virusbolletje op een blauwe achtergrondHet coronavirus en de landelijke maatregelen houden ons in hun greep. Het aantal coronapatiënten neemt snel toe en hierdoor is meer coronazorg nodig. Welke gevolgen heeft dit voor de ‘gewone’ zorg en ondersteuning die, na de eerste golf, net op peil waren? Blijven deze voor iedereen toegankelijk en beschikbaar? Waar loop jij in deze tweede golf tegenaan? Maar ook: welke initiatieven en oplossingen kom je tegen? Vertel je ervaringen aan het Meldpunt ‘Zorg in coronatijd’ van Zorgbelang Groningen, Platform Hattinga Verschure en zaVie!

Wat zijn jouw ervaringen?
Door jouw verhaal krijgen we een goed beeld van de gevolgen van het coronavirus en de landelijke maatregelen voor inwoners (en hun naasten/mantelzorgers) die in onze provincie gebruikmaken van zorg, welzijn, jeugdhulp, dagbesteding en andere ondersteuning. Gaat jouw zorg gewoon door of worden hiervoor oplossingen bedacht? Heb je te maken met het afzeggen van afspraken (bijvoorbeeld in het ziekenhuis), het uitstellen van behandelingen of een langere wachttijd? Hoe zit het met bezoekersregelingen in verpleeghuizen en dagbesteding, worden deze weer beperkt? En hoe ervaar je dit alles?

Vertel je verhaal!
Je kunt met deze en andere signalen, maar ook vragen, zorgen en goede initiatieven terecht bij ons Meldpunt ‘Zorg in coronatijd’. Dit kan door te mailen naar meldpunt@zorgbelang-groningen.nl. Het meldpunt is ook telefonisch bereikbaar: van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 13.00 via 050-5713999. Soms krijg je contact met het antwoordapparaat, iedereen die inspreekt wordt teruggebeld.

Samen werken aan betere zorg
We bundelen de signalen en verhalen (anoniem) en geven deze via de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd door aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarnaast delen we ze met zorgaanbieders, provincie, gemeenten en zorgverzekeraar. Om ervan te leren én te inspireren. ‘Alleen samen’ zorgen we in deze tweede golf voor goede zorg, aandacht en ondersteuning aan álle inwoners van onze provincie.