Afgelopen zomer bleek uit onderzoek in onze provincie dat slechts een beperkt aantal mensen gebruik maakt van een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO). Inwoners van de provincie Groningen weten niet/nauwelijks wat dit is en wat je er allemaal mee kunt. Daarom organiseert de Academie Zorgbelang op 17 september de online training ‘PGO, wat is het en wat kun je er mee?’. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!
Een Persoonlijke GezondheidsOmgeving is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid kunt bijhouden en hier actief mee aan de slag kunt. Je kunt medische gegevens verzamelen, beheren en delen met anderen. Van behandeling tot labuitslagen, medicatie en inentingen.
Onderzoek PGO onder Zorgbelang Panel
In juni vroeg Zorgbelang Groningen aan de leden van het Zorgbelang Panel wat zij weten van een PGO en of ze hier al gebruik van maken. Dit panel bestaat uit ruim 300 inwoners die een aantal keer per jaar een online vragenlijst krijgen over actuele onderwerpen in de zorg. Uit dit onderzoek blijkt dat een PGO nog redelijk onbekend is voor de leden van het Zorgbelang Panel. Dit komt overeen met de uitkomsten van een landelijk onderzoek van de Patiëntenfederatie Nederland. Terwijl een PGO kan bijdragen aan de eigen regie van mensen over hun zorg en leven. Goede informatie en voorlichting hierover zijn dus gewenst.
Online training
Daarom organiseert de Academie Zorgbelang in samenwerking met de Patiëntenfederatie op 17 september ’s middags de online training ‘PGO, wat is het en wat kun je er mee?’. De training gaat over de mogelijkheden van een PGO, hoe je veilig gezondheidsgegevens kunt uitwisselen met je zorgverleners en hoe we samen het gebruik van een PGO kunnen bevorderen.
De training is bedoeld voor professionals (kosten € 30,-) en vrijwilligers/patiëntvertegenwoordigers (gratis). Meer informatie en aanmelden kan via onze website. Je vindt hier ook meer informatie over het onderzoek en je kunt je aanmelden voor het Zorgbelang Panel.