Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Eerste resultaten Meldactie ‘Zorg in coronatijd’ bekend

Coronavirus rood op blauwe achtergrondWelke gevolgen hebben de coronamaatregelen voor de zorg en ondersteuning aan niet-coronapatiënten, cliënten en hun naasten/ mantelzorgers? Welke knelpunten komen ze tegen? En welke mooie oplossingen? Op 8 april startten we samen met Platform Hattinga Verschure en zaVie de Meldactie ‘Zorg in coronatijd’. De eerste resultaten zijn nu bekend.

Tussenstand na een maand

Inwoners van de provincie Groningen kunnen hun ervaringen delen via een online vragenlijst, door te bellen of door te mailen naar Zorgbelang Groningen. Begin mei is de online vragenlijst al ruim 180 keer ingevuld. Er komen veel reacties binnen over uitgestelde en afgezegde afspraken, maar bijvoorbeeld ook over de gevolgen van het niet meer kunnen bezoeken van naasten, of over de impact voor mantelzorgers. Meer resultaten en ervaringen lees je in de uitgebreide Nieuwsbrief Meldactie ‘Zorg in coronatijd’ mei 2020.

Resultaten worden gedeeld

De resultaten van de meldactie worden elke twee weken gedeeld met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Hiermee komen ze indirect ook bij VWS terecht. Daarnaast worden de resultaten ter beschikking gesteld aan zorgaanbieders en de zorgverzekeraar.
Afhankelijk van de duur, het verloop en de gevolgen van de maatregelen, besluiten Platform Hattinga Verschure, zaVie en Zorgbelang Groningen wanneer de Meldactie eindigt. De resultaten worden met betrokken partijen gedeeld en gepubliceerd.

Meedoen kan nog!

Heb jij ook ervaring met ‘zorg in coronatijd’? Je kunt je ervaringen nog steeds delen in onze meldactie. Dit kan via:

  • de online vragenlijst ‘Zorg in coronatijd’;
  • een mail naar meldpunt@zorgbelang-groningen.nl;
  • telefonisch op 050 571 39 99. Het Meldpunt is maandag t/m donderdag ’s ochtends bereikbaar tot 12.00 uur. Het kan voorkomen dat je contact krijgt met het antwoordapparaat, dan bellen we je terug. Dit doen we ook wanneer je buiten bereikbaarheidsuren contact met ons opneemt.

Update 18 mei: vragenlijst gesloten

De vragenlijst van de Meldactie is ondertussen gesloten. Je kunt nog wel bellen en mailen naar het Meldpunt.