Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Maatwerktraining ‘Aan het werk met Positieve Gezondheid’

Hoe stel je de behoeften en regie van je cliënten nu echt centraal, zodat zij een voor hen betekenisvol leven kunnen (blijven) leiden?

Wat staat op het programma?

Deze training omvat een mix van kennis, opdrachten en het uitwisselen van ervaringen. Afhankelijk van de vraag komen onder meer aan bod:

  • Kennismaken met Positieve Gezondheid, achtergrond en gespreksinstrument.
  • Toepassen: kansen om met Positieve Gezondheid aan de slag te gaan en leren om ‘het andere gesprek’ te voeren waarbij de behoeften en eigen regie van de gesprekspartner centraal staan.
  • Toepassen van Positieve Gezondheid in het dagelijks leven en werk.

Aanvullend kunnen wij je ondersteunen bij het implementeren van Positieve Gezondheid zodat het werken ermee breed gedragen wordt in de organisatie.

Wat levert het op?

Na afloop hebben je medewerkers kennis van de achtergrond en inhoud van het concept Positieve Gezondheid. Daarnaast hebben ze de kennis en vaardigheid om ‘het andere gesprek’ te voeren met jouw patiënten, cliënten en/of inwoners.

Voor wie?

Zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten, Adviesraden Sociaal domein, cliënten-/patiëntenorganisaties en burgerinitiatieven.

Praktisch

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten contact op met Jolanda Fritsma of mail naar academie@zorgbelang-groningen.nl.