Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Uitkomsten onderzoek: 60% is op de hoogte van het recht op inzage in online medisch dossier huisarts

Afbeelding van infographicSinds 1 juli 2020 heeft iedereen het recht om zijn of haar online medisch dossier bij de huisarts in te zien. In dit dossier staan bijvoorbeeld adviezen van de huisarts, uitslagen van onderzoeken en de lijst met medicatie.
De GHC (Groninger Huisartsen Coöperatie) en Zorgbelang Groningen hebben dit najaar via een online vragenlijst onderzocht of inwoners van Groningen en Noord-Drenthe op de hoogte zijn van de mogelijkheid om hun eigen medisch dossier in te zien en of zij dit al doen. Ook wilden we graag weten van welke andere digitale diensten van de huisarts inwoners gebruik (willen) maken.

Uit het onderzoek blijkt dat 60% van de deelnemers op de hoogte is van de mogelijkheid om het dossier online in te zien. Van andere digitale diensten wordt het online aanvragen van herhaalrecepten veruit het meest gebruikt. Nieuwsgierig naar de verdere bevindingen? Bekijk dan de Infographic met de uitkomsten van het onderzoek.

De Groninger Huisartsen Coöperatie organiseert ketenzorg, zorgvernieuwing en digitalisering voor huisartsen in de provincie Groningen en Noord-Drenthe. Online inzage van het medisch dossier maakt deel uit van het thema digitalisering.