Selecteer een pagina
Zoeken
Tekstgrootte
  • A  A  A  

Wat weet jij van PGO’s? Vul de vragenlijst in!

Deel van een vrouw achter een laptop met een mobiele telefoon in de linker handPGO staat voor Persoonlijke GezondheidsOmgeving. Dit is een website of app waarin je informatie over je eigen gezondheid bijhoudt. Je kunt medische gegevens verzamelen, beheren en delen met anderen. Bijvoorbeeld over behandelingen, labuitslagen, medicatie en inentingen.Sinds 1 juli hebben patiënten wettelijk het recht op elektronische inzage en afschrift van hun medisch dossier. Ook dit kan met een PGO!

PGO’s bestaan sinds een paar jaar. Wat weten patiënten (zorggebruikers) eigenlijk van dit online hulpmiddel? En wat willen ze ermee kunnen doen? In 2015 verzamelde de Patiëntenfederatie Nederland (toen nog NPCF) de wensen, verwachtingen en ervaringen van Nederlanders rond PGO’s. Zorgbelang Groningen hoort, 5 jaar later, graag wat de inwoners van de provincie Groningen van een PGO weten en verwachten. Dit kunnen ze delen via een online vragenlijst. Invullen duurt ongeveer 10 minuten. Ook mensen die nog nooit van een PGO gehoord hebben, zijn van harte uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. Alle ‘input’ is welkom!

De uitkomsten vormen onder andere input voor de Training ‘PGO, wat is het en wat kun je ermee?’, die we op 17 september organiseren in samenwerking met de Patiëntenfederatie Nederland.
Meer informatie en aanmelden